دانلود گزارش تخصصی چگونگی بهبود توان یادگیری مفهومی درس تبدیل واحد ها ی کلاس ششم بااستفاده از بازی

دانلود گزارش تخصصی چگونگی بهبود توان یادگیری مفهومی درس تبدیل واحد ها ی کلاس ششم بااستفاده از بازی بومی محلی

0 5.3k
دانلود گزارش تخصصی چگونگی بهبود توان یادگیری مفهومی درس تبدیل واحد ها ی کلاس ششم بااستفاده از بازی
دانلود گزارش تخصصی چگونگی بهبود توان یادگیری مفهومی درس تبدیل واحد ها ی کلاس ششم بااستفاده از بازی بومی محلی

فرمت فایل: word قابل ویرایش
تعداد صفحات: 58
شرحی از فایل:

رياضيات روح را صفا مي بخشد و ذهن را براي درك حقيقت آماده مي كند.

(افلاطون)

ریاضی معجزه خلقت است و تفکر ریاضی بهترین راه رسیدن به معرفت حق تعالی است خداوند متعال کل هستی را از نیستی خلق کرد یعنی صفر و یک پس می توان کل پدیده های هستی را با قوانین ریاضی شناخت ریاضیات بر خلاف تصور بعضی از افراد یکسری فرمول و قواعد نیست که همیشه و در همه جا بتوان از آن استفاده کرد بلکه ریاضیات درست فهمیدن صورت مساله و درست فکر کردن برای رسیدن به جواب است. مفاهیم ریاضی، یکی از اثربخش ترین و کارآمد ترین مواد درسی می‌باشد. به طوری که مبینی(1380) به نقل از  ریچارد کورانت، در این زمینه می‌گوید: ((ریاضیات یکی از عالی ترین تراوش‌های اندیشه ی آدمی است که منعکس کننده­ی اراده­ی انسان و نشان دهنده­ی سیر عقل و برهان و هم­چنین بیان کننده­ی میزان علاقه­ی بشر به کمال و زیبایی است ))

رسیدگی به امر تعلیم و تربیت و نیز دسترسی به حوضه ای از معرفت که ما را علی رغم همه معضلات در رسالتی که بر دوش داریم راهبر باشد، نیاز به پژوهش های علمی دارد. هر چندكه تا کنون به دلایل مختلف  تحقیقات در آموزش و پرورش ایران ، نتوانسته جایگاه اصلی خود را پیدا کند؛ شاید یکی از اصلی ترین دلایل آن، عدم باور مدیران به نتایج این گونه تحقیقات باشد. امروزه توسعه و رشد یکی از مباحثی است که توجه کشور های درحال توسعه را به خود جلب کرده است . برای رسیدن به هدف مقدس( فرهنگ پژوهش در مدارس) به نظر می رسد ابتدا باید در نگرش آموزش و پرورش تغییراتی حاصل گردد که آموزش و پرورش باید از نظامی پویا بر خوردار باشد که علم و پژوهش در آن نهادینه شده و پژوهش در معلمان جایگاه و موقعیت واقعی خود را در نظام آموزشی  باز یابد.  معلمان نخستین مشعل داران پیشرفت دانش آموزان هستند. آنان به دانش آموزان می آموزند که چگونه عملی فکر کنند؟ چگونه مشاهده کنند و چگونه حدس بزنند؟  فعال بودن دانش آموزان دوره ابتدایی در امر یادگیری، آنان را در مسیری از حرکت و فعالیت قرار می دهد که موافق با طبع کودکانه آنهاست. دانش آموزان ضمن این فعالیت ها بامشکلاتی مواجه می شوند و ناچارخواهند بود که در جهت رفع این مشکل، احساس مسئولیت کرده، مراحل پیشرفت کار ها را بررسی نمایند و راهکاری تازه و خلاقی را تجربه کنند که این  امر موجب یادگیری آنها در درس مورد نظر می شود.

مفاهیم ریاضی یکی، از اثر بخش ترین و کارآمد ترین مواد درسی می باشد، به طوری که مبینی (1380) به نقل از ریچارد کورانت، در این زمینه می گوید: « ریاضیات یکی از عالی ترین تراوش های اندیشه ی آدمی است که منعکس کننده اراده ی انسان و نشان دهنده سیر عقل و برهان و هم چنین بیان کننده میزان علاقه ی بیشتر به کمال و زیبایی است». نقش بنیادی علم ریاضی درسایر علوم و فنون نیز مورد پذیرش همگان است، به طوری که نرسیدن به هدف های آموزشی درزمینه ریاضی موجب ضعف ناتوانی ودست نیافتن به اهداف مربوط به پیشرفت علوم و فنون دیگر خواهد بود. (مبینی،15:1380)

  باتوجه به مطالب یاد شده  آشکار می گردد که نقش و جایگاه درس ریاضی در زندگی انسان به چه میزان دارای اهمیت است، اما سوال مهمی که مطرح می باشد آن است که :

·        چرا عده ی کمی از دانش آموزان به درس ریاضی علاقمند می باشند؟

·        چرا نتایج ارزیابی درس ریاضی اغلب فراگیران رضایت بخش نمی باشد؟

·        چرا بعضی ازدانش آموزان درانجام فعالیت های عملکردی درس ریاضی دچار استرس و نگرانی می شوند؟

·        به راستی دلیل این ناکامی ها چیست و عوامل آن کدامند ؟

عزیز خانی (1388) در گزارش تخصصی که عنوان آن« چگونه تو انستم با ایجاد محیطی شاد و فعال میزان یادگیری دانش آموزان کلاس سوم را در درس ریاضی افزایش دهم ؟» انجام داده بود ، با استفاده از روش های گوناگون تحقیق، به این نتیجه رسیدکه با ایجاد محیطی شاد و افزایش نشاط در دانش آموزان ، میزان علاقمندی آنان را در درس ریاضی افزایش داد بی شک مهمترین عاملی که در موفقیت یا ناکامی برخی از معلمان در تدریس ریاضی حل مسائل آن نقش بسزایی دارد ، مربوط به روش آنان در علاقمند کردن دانش آموزان به درس یاد شده ،چگونگی ایجاد انگیزه و ارائه مطالب درسی به آنان می باشد .

بر این اساس، عنوان گزارش تخصصی حاضر این است: «چگونگی بهبودتوان  دانش آموزان پایه ششم در حل مسائل تبدیل واحد هادر درس ریاضی و انجام فعالیت های عملکردی آن » هدف اصلی آن ایجاد انگیزه وافزایش دقت، توجه و علاقمند کردن آن ها به حل مسائل و انجام فعالیت ها درساعت ریاضی می باشد .از سوی دیگر، این تحقیق در پی آن بوده تا علاوه بر افزایش توان حل مسائل تبدیل واحد به افزایش دقت ،توجه در حل مسائل ریاضی، کاهش نگرانی و میزان کاربرد مفاهیم ریاضی را در زندگی روزمره ی فراگیران افزایش دهد و به دلیل تلفیق موضوع تبدیل واحد ها  با سایر دروس(علوم)، موفقیت دانش آموزان را در انجام آزمون های عملکردی و فعالیت های خارج از مدرسه و یادگیری درس های دیگر ( فارسی، علوم ، هنر و غیره) را ارتقا بخشد از آنجایی که همواره حل تمرین ها و مفاهیم ریاضی یکی از دغدغه های دانش آموزان و معلمین بوده و هست . با توجه به این که به هرحال حل مسئله و انجام فعالیت ها در ریاضیات امرساده ای نیست و برای بسیاری از دانش آموزان و حتی در قلمرو تجربه شان نیز دشوار است و در عین حال حل مسئله و تمرینات ریاضی جزئی از تجربیات ریاضی است .در ریاضیات مدرسه ای دنبال وضعیتی هستیم که در آن دانش آموزان باید اهداف رفتاری معینی را از خود بروز دهند. لذا می بایست حتی الامکان با استفاده از شیوه های متنوع در وهله اول نگرانی و ترس آنها را از ریاضی و مسئله ها یش از بین برده و سپس به آموزش مناسب و کار بردی برای رسیدن به حل مسائل و مفاهیم آن ، به آن ها کمک کرد . بی تردید استفاده از حواس بیشتر و کامل تر در یادگیری ریاضی باعث بالا رفتن وسعت و عمل یادگیری در فراگیران خواهد گردید. بنابر این استفاده از دست سازه ها به جهت بهره گیری از حواس، سرعت و عمق یادگیری را می تواند تاحدود معناداری بالا ببرد به عبارت دیگر اگر دانش آموزان را با ساختن وسیله ای هر چند ساده با مسئله ها و مفاهیم ریاضی درگیر نمائیم . توانسته ایم مفهوم مورد نظر را در عمق وجود آنها قرار دهیم. از رویکرد هایی که در آموزش ریاضی مفید است رویکرد اکتشافی است بدین معنا که فعالیتی برای فراگیری طراحی کنیم و ضمن اینکه وسایل مورد نیاز را به او معرفی می کنیم. از او خواسته شود تا با استفاده از نتایجی که مفاهیم ریاضی مورد نظر بدست آورده است ، وسیله ای مناسب بسازد و به کمک آن به پاسخ تمرین یا مسئله ریاضی مورد نظر برسد .

باتوجه به ضعف یادگیری تبدیل واحدها در اکثر دانش آموزان کلاس ششم رضوانه دبستان فرهیختگان در ابتدای سال تحصیلی 94وطبق آخرین تحقیقاتی که  در زمینه ی ضعف کلاس خود در تبدیل واحدها درسایت های آموزشی مختلف و کتاب های کمک آموزشی داشتم متوجه وجود این ضعف دروبلاگ های مختلف ونبود راه حل عملکردی جذاب در این زمینه شدم وبه همین سبب انگیزه ی بیشتری یافتم تا در صدد راهی برای حل ضعف کلاس خود و همکارانی که با این مسئله روبرو شده اند بیابم  .


2,000 تومان